Fiets langs 40 kunstvlaggen van Sigrid Calon op de grens van Tilburg

15 juli presentatie Incubateproject met kunst in openbare ruimte, daarna 3 weken te zien

Vanaf 16 juli hangen de veertig vlaggen die Sigrid Calon heeft ontworpen en gemaakt in het kader van Do It With Others op de grens van de Gemeente Tilburg. De vlaggen blijven ruim 3 weken hangen. Op 15 juli vindt de presentatie van de vlaggen door de kunstenares plaats op het Van Gend & Loosterrein in de Spoorzone van Tilburg. Iedereen is hier van harte welkom!

 

Sigrid Calon: “Een vlag was in eerste instantie een symbool van een land, of een groep mensen. Tegenwoordig zie ik dat de vlag voornamelijk ingezet wordt als communicatie- en reclamemateriaal. Vooral bij bedrijventerreinen, woonboulevards, bouwmarkten en autoshowrooms wordt er gebruik gemaakt van een afbakening door middel van vlaggen. Als grensaanduiding. Dat gegeven gebruik ik om de grenzen van Tilburg te laten zien.”

VLAGVLAG: fietsroute langs 40 vlaggen

De vlaggen worden langs de grens van Tilburg opgehangen tussen 16 en 20 juli en zullen 3 weken lang blijven hangen. De vlaggen zijn uitgezet op een fietsroute die de dichtstbijzijnde benadering van de grens van Tilburg opzoekt. Soms gaat deze fietsroute over een grens en komen we in de aangrenzende dorpen zoals Goirle, Riel, Loon op Zand, De Moer en Gilze. Soms ligt de grens op een weg, maar vaak ook langs een beekje over over een weiland. Door deze route te fietsen bekijk en ervaar je de grenzen weer anders en wellicht laat het je nadenken over je eigen identiteit.

fietsen

Presentatie VLAG door Sigrid Calon

Woensdag 15 juli 2015 om 16:00u.

Van Gend & Loosterrein. Sint Ceciliastraat 1, 5038 HA Tilburg.

Comments are closed.